Tränare

Erik Hothar - Simning

Hejsan där!


Erik var namnet och jag är simcoach här på Triathlon Syd.


Som gammal tävlingssimmare så har vattensporter varit en stor del av mitt liv. 2007 la jag min egen simkarriär på hyllan, började träna andra i simning och har fortsatt med det sedan dess. 2015 fick jag erbjudandet att vara med och coacha ett gäng triathleter i simning och var bara tvungen att tacka ja.


Att simma i öppet vatten är en härlig känsla men särskiljer sig något från simning i bassäng. Min uppgift som simcoach är att förbereda traithleten och ge hen verktyg för klara av simningen i öppet vatten, både tekniskt och taktiskt. Att kunna dela med mig av och sprida min passion och glädje för vatten är en bonus och min egen drivkraft som tränare.


Personligt mål: Att inom en rimlig framtid simma Öland runt, givetvis med en Tri Syd logga på badmössan.


Vi ses i vattnetJens Lindblom - Löpning

Jens Lindblom

Jag har sprungit i ca 15 är utan att ha haft någon friidrottsbakgrund, utan startade egentligen bara för att må bra. Jag kommer fortfarande ihåg hur jobbigt det var och hur stolt jag kände mig när jag kunde springa 2km i sträck. Första året sprang jag Sthlm Marathon på 5.27. Jag fick använda kryckor 2 veckor efteråt.

Jag har alltid fascinerats av tekniken i olika idrotter och tänker väldigt mycket på min egen i löpningen. Jag märker själv stor skillnad och tycker det är roligt att överföra det på andra både i mitt dagliga arbete på Löplabbet och i mina många löpgrupper. I dags datum tränar jag både företag, privatpersoner, Tri-Syd, Runacademy, Lunds löpare och Lunchlöpet i Helsingborg. Jag håller ibland även föredrag om träning, hälsa och motivation.

Jag springer ca 4-8 mil/v och är fortfarande sugen att spräcka mitt PB på Marathon, 3.00:04.

Daniel Bäckman - Löpning

Kom igång med mitt springande när jag anmälde mig till GBG Varvet 2005. Höll innan dess på med racketsporterna tennis och badminton.

2008 gjorde jag min första triathlon på Tjörn, en Halv Ironman. 2010 utmana en klasskamrat mig på den dubbla distansen, en riktig Ironman alltså. Har sedan dess genomfört några, med löpning som ”specialgren”.

Löpning är egentligen inget svårt, bara man ger sig katten på att ge det ett försök.

Harald Eriksson

Är en go glad grabb från Mölndal som har flyttat ner hit för att plugga på teknisk nanovetenskap programmet. Här i Lund håller jag igång min egen simträning genom teknologkårens sim sektion på LTH. Jag har tidigare simmat för Mölndals allmänna simsällskap när jag satsade på simningen. Under den tiden som tävlingssimmare, så specialiserade jag mig på framförallt frisim och bröstsim. Jag gick tillslut över till en tränarroll samtidigt som jag lade ner min satsning. Och som tränare har jag hållit i både barn- och vuxengrupper för diverse nivåer, men det är framförallt för vuxengrupper jag har varit tränare för. Som tränare lägger jag stort fokus på en bra teknisk grund i simningen. Under sin utveckling är det lätt att tappa fokus på dessa grunder och jag tror starkt på att hela tiden gå tillbaka till dessa för att utvecklingen ska gå åt rätt håll. Det är svårt att tänka på all teknik när man simmar men man kan alltid tänka på något.